• Seg säsong…

  Postat september 25, 2012 av i Biodling

  I söndags slungade jag och min lille biodlarkollega säsongens sista honung. Svantes bin svärmade i juli men till slut fick vi i alla fall skattat tio kilo honung från hans samhälle! Håll utkik efter ”Svantes sommarhonung” som snart kommer i hyllorna…:-)

  Det har varit en dålig säsong när det gäller honungen, nästan inget drag alls i juli och jag har nog bara fått hälften av den skörd som jag väntat mig. Lite positivt i det hela är den fantastiska maskroshonungen från sommarens början! Knallgul och smakfull har den fått mycket beröm och är nästan helt slutsåld. Lite är undanstoppat för att tas fram till julmarknaden!

  Förutom naturella smaker så har jag gjort citron- samt fläderhonung. Honungen från i söndags är nu under rörning och här kommer det att bli fler smaker. Just nu tänker jag mig tre sorter; lakrits, lingon och saffran.

  Honungen i år har varit väldigt seg och svårjobbad, jag vet inte vad det beror på? Maskrosen är ju seg men även den sena honungen har runnit mycket långsamt genom silarna.

  Biodling är en märklig syssla, där inget år är det andra likt…

Kommentarer inaktiverade.