• Nystart och ny bigård

  Postat juni 3, 2013 av i Biodling

  Vintern har vari tuff för både människor och bin. Av mina tio invintrade bisamhällen fanns bara sex stycken kvar efter vintern. Ett av dessa var väldigt litet och dog tyvärr under våren, ett annat var tingat och har flyttat till sitt nya hem i Kungsbacka för ett par veckor sedan.

  Kvar på gården finns fyra samhällen, praktiskt nog i varsin bigård…:-P Två av dessa funkar jättebra, medan de andra två verkar ha kastat ut sina drottningar, de fina köpedrottningarna från Skåne. Det ena har fixat en ny drottning medan det andra mest beter sig underligt. De kommer att se till att jag har att göra i sommar, tror jag.

  Men skam den som ger upp. Idag kom ett surrande kuvert ifrån Tämta och nu på kvällen har de två drottningarna fått varsin avläggare! Två drottningar till är beställda och även en omgång paketbin, så förhoppningsvis har jag nio samhällen innan juni är slut.

  Förra året började vi med en ny bigård, där det finns plats att ha 8-10 samhällen. Igår hjälpte Ivar mig att göra klart det sista och idag kunde jag flytta dit de nya avläggarna. Jag tänkte samla alla nya samhällen här i år, medan de stora får vara kvar i alla bigårdar utom en som helt skall avvecklas.

  107_5255 Kaplastavar? Nej, det är vinterns rambyggarverkstad.

   

Kommentarer inaktiverade.