• Mer än halvvägs!

  Postat april 6, 2013 av i Får

  På måndag går vi in i vår tredje lammningsvecka. Första veckan var hektisk, med två dagar då vi fick elva lamm/dag. Denna veckan har varit lugnare och man kan gissa att det kommer en ny topp i nästa vecka…

  40 tackor har lammat och 69 lamm racear runt i lagårdarna. Det är full fart! Förra helgen lammade en av våra äldsta tackor, gotlandstackan Vera. Hon brukar ofta få tre lamm och det brukar inte gå bra. Vi var beredda men ändå hann den ena lilla baggen tackla av innan vi kom till hjälp. Vi försökte värma och sondmata. Lille Boris fick bo i Skräddarns hall, i en ullfylld låda med värmelampa över. Yngste pojken Svante satt hos lammet när det somnade in, för det gick tyvärr inte att rädda.

  En av våra ungtackor förlorade två av sina lamm lite senare i veckan och vi försöker oss nu på en adoption, men tackan är inte het överens om det storslagna i den planen. Så det är brottning och flaska som gäller.

  Varje vinter/vår brukar vi sälja först dräktiga tackor och sedan tackor med lamm. Idag har ett gäng tackor med lamm åkt till sitt nya hem i Brålanda och vi önskar Therese med familj all lycka till med sina nya får!

  DSC_0034

   

Kommentarer inaktiverade.