• Målmedvetenhet

    Postat augusti 5, 2013 av i Biodling

    I fredags förmiddag var det dags att skatta igen, jag tog en låda från årets bästa avläggare och två lådor från Svantes fina samhälle. Fulla med täckt honung! Jag brukar sätta skattlådor på bitömmarbotten, en botten med en enkelriktad utgång. Bina skall komma ut men sen inte in igen. Jag satte Svantes två lådor på en botten en bit ifrån kupan och lade på ett tak, som jag trodde var bitätt. Men jag hade fel…

    När jag nästa förmiddag skulle hämta in lådorna så var de fortfarande fulla med bin och bina hade dessutom nästan helt tömt lådorna på honung! På mindre än ett dygn!

    Snacka om målmedvetenhet! Stora delar av samhället måste ha haft det som sitt arbete den dagen, att hämta tillbaks den honung som jag stulit från dem. Stackare, de fick ta bort sina fina vaxlock och flyga in med honungen igen, milliliter för milliliter tills de hämtat tillbaka 10-12 kilo.

    Jag hade aldrig trott att de kunde göra det så fort och tycker allt lite synd om dem som nu fick göra allt arbete två gånger. Det får ju jag också, men eftersom det är jag (och Svante) som får skatten så är det väl inte mer än rätt åt oss.

Kommentarer inaktiverade.