• Tampats med ilskna skåningar…

  Postat augusti 10, 2014 av i Biodling

  Biodlingen har gått bra i sommar! Arbetet med avläggarna har fungerat bra och de har hunnit växa sig starka inför vintern. Bina har varit hyfsat lugna, inga har svärmat och i början av juli drog de in massor av honung. Nu har draget avstannat sedan en tid och det blir kanske inte så mycket mer. Jag tror att jag kommer att hamna mellan 150 och 200 kilo totalt vilket blir 30-40 kilo per samhälle.

  Men alltid är det något som inte fungerar och i år har det varit mitt inköpta samhälle från i fjol, kallat ”skåningarna”, som ställt till det. De har dragit in bra  med honung hittills, runt 50 kilo, men humöret är inte att leka med. Om jag inte använder rök så möter de mig i dörren kan man sig.. Deras dörr i och för sig, inte min..:-)

  Jag har länge tänkt dela på dem och byta drottning, men har dragit mig för det eftersom de är så sura. Men så idag åkte jag ut till Åke och hämtade två fina nya drottningar, tog två djupa andetag, tände rökpusten och satte igång. Det gick faktiskt riktigt bra, med rök är de hyfsat lugna att jobba med. Men eftersom jag vill kunna jobba med mina bin utan rökpust så fungerar de inte.

  Nu har jag två samhällen med nya drottningar istället, skönt! Om en vecka vet jag hur det har gått….

  drottningar 140810

   

Kommentarer inaktiverade.