• Påskledigt?

  Postat april 9, 2012 av i Får

  Vår lammning drog igång med stormsteg i början av april, på bara några dagar föddes runt 30 lamm! Nu har hälften av tackorna lammat och 62 små och stora lamm skuttar runt i lagården.

  Men så tog det stopp, har tanterna tagit påskledigt kanske? Inte ett lamm sedan i fredags och de blivande mödrarna rultar omkring, idisslar och ser inte ut att vara i närheten av nån lammning.

  Jaja, det är väl bara att njuta av lugnet innan nästa våg av lammningar börjar!

  För ett par dagar sedan föddes en liten trilling med skeva framben. Istället för att stödja på klöven så går lammet liksom på knogarna. Efter ett tips från en vän med lång fårerfarenhet, så tog vi igår oss för att spjäla det ena frambenet på lammet med en liten träskena och en tygremsa. Det verkar räcka med ena benet, för nu rätar han på det andra och haltar fram med båda klövarna nedåt! Vi får ge det några dagar och hoppas att även det spjälade benet rätar upp sig!

  Vi kämpar också på med sura Lotta som inte gillar sin lilla bagge Luigi. Fasthållning och flaskmatning är det som gäller.

  I morse när jag kom till lagården så hade My och Alice, som stått i lammbox bredvid varandra, tröttnat på ensamheten och helt sonika ”rivit” väggen mellan sig. Så nu står de i en stor box tillsammans istället..:-)

Kommentarer inaktiverade.