• När det inte surrar i blommorna…

  Postat juli 15, 2014 av i Biodling

  Jag är inte bara bonde och biodlare, utan har även ett ”vanligt” jobb i stan. Varje morgon när jag går från bussen vandrar jag genom en bit av Delsjöns naturområde med bäckravin, bokskog och blommande björnbärssnår. I år har det slagit mig vilken skillnad det är mot hemma. När björnbären blommar här så surrar och vibrerar både buskar och luft omkring men på vägen till jobbet är det tyst.. Det är ledsamt tycker jag, och oroande. Vi kan, på riktigt, inte leva utan pollinerande insekter.

  Det har pratats mycket om insekter i år och förhoppningsvis börjar vi förstå allvaret. Många politiska beslut måste säkert fattas men det finns också sånt som du och jag kan göra. Vill eller kan man inte bli biodlare själv så kan man stödja olika initiativ som till exempel Beepartners i Göteborg. Det finns liknande initiativ i andra svenska städer, projekt för att få städerna att surra och blomma! Man kan också stödja biodling i andra länder via Actionaid.

  I lördags var jag och hämtade vackra honungsringlare i fågelbär, handsnidade av Jörgen på Hjärtans slöjd i Fjärås. Om du köper en honungsringlare för 80 kr så går en tio-krona till Beepartners arbete! Beställ på info@gangemad.se, kom förbi oss på gården eller på någon av de marknader vi är med på under sommaren och hösten!

  107_5950Honungsringlaren kan även fås med ett rödmålat hjärta!

   

Kommentarer inaktiverade.